Parkeren bij Eindhoven Airport

Parkeren bij Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is na Schiphol het grootste vliegveld van Nederland. Jaarlijks mag het vliegveld meer dan drie miljoen passagiers verwelkomen. Eindhoven Airport staat voornamelijk bekend als de thuishaven van de prijsvechters, zoals Transavia, Ryanair en Wizz Air. Het gaat daardoor voornamelijk over vluchten binnen Europa. De vliegtickets zijn dus niet zo duur, maar de meeste passagiers moeten wel hoge parkeerkosten betalen. Gelukkig zijn er nog genoeg manieren om geld te besparen op het parkeren bij Eindhoven Airport.

Hoeveel kost parkeren bij Eindhoven Airport?

De vliegtickets voor vluchten vanuit Eindhoven zijn betaalbaar, aangezien er voornamelijk budget luchtvaartmaatschappijen actief zijn op het vliegveld. De luchthaven is eenvoudig bereikbaar. Een passagier kan reizen met de trein en de bus, dat is goedkoop en er komen ook geen extra parkeerkosten om de hoek kijken. Echter is het gemakkelijker om het vliegveld met de auto te bereiken. Als jij de auto voor een ruim weekje wilt parkeren op de parkeerplaatsen van het vliegveld, dan kost dat wel een hoog bedrag:

P1 Gold: 170 euro
P3 Silver: 96 euro
P4 Bronze: 76 euro
P5 Bronze: 68 euro

Het komt dan ook regelmatig voor dat de parkeerkosten hoger zijn dan het vliegticket naar een Europese bestemming. Er zijn wel enkele alternatieven die een stuk betaalbaarder zijn of zelfs helemaal gratis.

Parkeerservice met shuttlebus

Er zijn ook voldoende bedrijven actief in de buurt van het vliegveld. Bij aankomst op Eindhoven Airport staat er een medewerker van het bedrijf te wachten. Hij of zij zal de auto overnemen en naar een parkeerplaats in omgeving brengen. Als jij weer terugkeert in Eindhoven dan zal een shuttlebus klaarstaan en die brengt je terug naar de auto. Normaliter is de parkeerservice goedkoper, maar het is wel wat onhandiger. Desondanks kan het enkele tientjes per week schelen en zeker bij een langdurige vakantie is dat lucratief.

Gratis parkeren

In de buurt van Eindhoven Airport zijn er ook mogelijkheden om de auto gratis te parkeren. De parkeerplaatsen zijn niet altijd officieel, let daar dus wel even op. In de omgeving van de luchthaven zijn enkele woonwijken en parkeerterreinen te vinden. Er kan kosteloos worden geparkeerd. De bus 401 stopt bij verschillende haltes in de omgeving en zal naar het vliegveld rijden. Wij raden de reizigers aan om te kiezen voor een parkeerterrein, zodat de auto niet onnodig in een drukke woonwijk hoeft te staan. Vooral in de wijk Graswijk klagen de bewoners over de parkeeroverlast van reizigers, probeer de wijk dus te ontlopen.

P+R in Best

Een goed alternatief is de P&R in het nabijgelegen Best. De parkeerplaats biedt meer dan voldoende parkeergelegenheid en is 24 uur per dag geopend. Er stoppen bij de P&R meerdere buslijnen, waaronder de bus naar Eindhoven (lijn 3). Binnen 15 minuten is de reiziger al in Eindhoven, vanwaar nog de directe bus naar de luchthaven moet worden gepakt. Bij elkaar is de reiziger een half uurtje onderweg. Echter is het parkeren wel gratis en zal de auto ook niet onnodig in een drukke woonwijk staan. Wij raden je aan om een OV-chipkaart mee te nemen, aangezien de losse buskaartjes een stuk duurder zijn. Let op, laat geen waardevolle spullen achter in de auto.