Crabada: het succesvolle play-to-earn spelletje

Crabada

De cryptomarkt draait al een lange tijd niet meer alleen om de cryptomunten. De liefhebbers kunnen op allerlei andere manier geld gaan verdienen, waaronder met NFT’s en de metaverse. In alle werelddelen is de interesse in play-to-earn spellen dan ook enorm toegenomen. Er zijn diverse games die al duizenden spelers mochten verwelkomen, waaronder het succesvolle play-to-earn spel Crabada. Je dankzij de game geld gaan verdienen door te gamen, wat natuurlijk bijzonder interessant is voor iedere gameliefhebber. Het spelletje Crabada is gebouwd op de betrouwbare blockchain van Avalanche en is uitgegroeid tot één van de populairste play-to-earn games van het moment.

Crabada

De play-to-earn game Crabada is een vermakelijk en ook luchtig spel. Je duikt namelijk in de wereld van de krabben, vanzelfsprekend hebben de krabben de naam ‘Crabada’ gekregen. Het doel is om een eigen team te creëren, bestaande uit een drietal krabben. Het team zal het vervolgens gaan opnemen tegen andere teams in deze unieke onderwaterwereld. Een krab is eigenlijk gewoon een non-fungible token, oftewel een NFT. Jij kan de non-fungible token gaan gebruiken in het spel, trainen of aanbieden op een NFT-marktplaats. Inderdaad, een krab heeft een geldwaarde. Echter kan jij door te gaan gamen ook geld verdienen, aangezien er beloningen worden uitgekeerd in de vorm van cryptomunten. In het play-to-earn spel Crabada komen er twee soorten cryptotokens voor, namelijk de $TUS en de $CRA. De tokens zijn waardevol, aangezien jij deze kan gebruiken om beter te presenteren in de game of door de tokens te verkopen.

Huur een Crabada

Het is niet voor iedereen mogelijk om zomaar een waardevolle NFT te kopen. In dat geval bestaat er een kans om een krab te huren bij één van de herbergen in het spel. De Crabada zal zich voor even bij jouw team voegen en meevechten. Na het gevecht zal de krab weer terugkeren naar zijn baas. Natuurlijk kan jij er ook voor kiezen om eigenhandig een krab te verhuren en dat kan ook een leuk geldbedrag opleveren. Het is een echte win-win situatie voor de spelers van de play-to-earn game Crabada.

NFT-marktplaats

De non-fungible tokens kan jij verhandelen op het platform van het spel. De Crabada marktplaats biedt de kans om items te verkopen of te kopen. Het kan gaan om items die gebruikt kon worden in de game, maar ook een krab. De items worden verkocht met $TUS, jij zal dus de beschikking moeten hebben over deze token. Let op, mocht jij een item willen verkopen op het platform dan zal je niet de volledige opbrengst toegewezen krijgen. Crabada zal 3,85% van het verkoopbedrag in rekening brengen in vorm van transactiekosten.

Geld verdienen met Crabada

Het draait in het spel Crabada natuurlijk maar om één ding, het verdienen van een mooi geldbedrag. Dat is mogelijk om meerdere manieren, zoals het handelen in de NFT’s of het investeren in de cryptotokens. Echter zal het daar niet ophouden. Hieronder hebben wij enkele methodes genoteerd:

Crabada Mining

De krabben kan jij inzetten voor gevechten of hard laten werken in één van de mijnen op het platform. De krabben zullen gezamenlijk afreizen naar de mijn en het werk gaan verrichten. Gedurende een periode van vier uur zijn de krabben bezig en kan jij de Crabada niet inzetten voor andere doeleinde. Na die periode krijgt de speler een beloning toegewezen van rond de 4 $CRA en de 300 $TUS. Let op, de beloningen worden nog wel eens aangepast. Desondanks is het een handige en simpele methode om geld te verdienen in de play-to-earn game.

Mijnwerkers plunderen

De werkzaamheden in een mijn zijn niet zonder risico’s, want er zijn ook andere teams die wellicht de mijn komen plunderen. Vanzelfsprekend kan jij er ook voor kiezen om op rooftocht te gaan. De mijnen kunnen namelijk drukbezocht zijn, waardoor er wellicht geen plek is om zelf op die manier geld te verdienen. Stel dan zelf een team samen en selecteer een mijn om te plunderen. Een dergelijke rooftocht duurt minimaal één en maximaal 2,5 uur. Je ontvangt sowieso een kleine beloning, want niet in verhouding staat met de opbrengsten wanneer jij zelf gaan besluit te gaan minen. Slaagt de missie, dan kan jij tot 65% van de beloningen van het andere team incasseren. Let op, jij kan dus ook tientallen procenten verliezen wanneer een ander team besluit jouw mijn te gaan plunderen. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om jezelf te verdedigen.

Crabada verhuren voor een mijnopdracht

Je kan één of meerdere Crabada beschikbaar stellen voor een andere speler. De andere deelnemer kan de krab huren voor een mijnopdracht en daar geld mee gaan verdienen. Jij ontvangt dan 10% van de totale opbrengst van de misse. Hiervoor hoef jij verder helemaal niets te doen. Daarnaast krijg zal jouw krab altijd goed terugkeren, oftewel gegarandeerd zonder schade. Het is een zeer geschikte manier om ook als inactieve speler toch geld te verdienen.

Tokens staken

Zoals al eerder aangegeven zijn er een tweetal tokens gelanceerd voor het spel Crabada. Allereerst gaat onze aandacht uit naar de CRA, dat is namelijk de zogeheten ‘governance token’. Het is mogelijk om deze token te staken. Sterker nog, dat is de enige methode om deze token te kunnen ontvangen. Daarnaast krijg jij bij iedere 50 CRA ook nog een CRAM, het gaat om een wekelijke beloning. De CRAM token is behoorlijk essentieel in het spel en kan bepaalde onderdelen activeren. Een deelnemer die 250 CRAM in zijn bezit heeft, die krijgt bijvoorbeeld de optie om een extra te maken. Hoe meer teams jij tot jouw beschikking hebt, des te sneller je grote bedragen kan verdienen in het populaire play-to-earn spel.

Crabada non-fungible tokens

Iedere krab in de play-to-earn game komt in de vorm van een non-fungible token, oftewel een NFT. De krabben komen in verschillende soorten, dat is wel een aandachtspuntje voor de speler. De krabben kan jij inzetten voor ‘breeden’. Het biedt de kans om de krab nog sterker te maken, waardoor de kans op winst in een battle zal toenemen. De krabben komen voorbij in acht niveaus en beschikken over een zestal delen. Probeer jouw team goed samen te stellen en voor een bepaalde balans te zorgen. Een krab is overigens niet goedkoop en kost momenteel minimaal 1200 euro op het platform van Crabada.

Lucky Draw

De spelers die zich geen Crabada NFT kunnen veroorloven, die kunnen wel deelnemen aan de Lucky Draw. Je kan één of meerdere tickets kopen voor de wekelijkse loterij. Er worden iedere week zowel Genesis als Pure Crabada weggeven aan de 10 gelukkige winnaars. Het gaat om drie Genesis NFT’s en zeven Pure NFT’s. Een lot kost wel geld en er is geen zekerheid dat jij ook daadwerkelijk wint.