10 schoonmaaktips voor je badkamer

10 schoonmaaktips voor je badkamer

Ondanks dat we niet wonen in de badkamer is het toch een ruimte wat behoorlijk wat tijd kost om het schoon te houden. Al dat zeep wat we gebruiken geeft schimmel en tijdens het kammen dwarrelen de haren op de grond. Wij geven je 10 uitstekende schoonmaaktips voor je badkamer. Met deze tips wordt je badkamer schoonmaken kinderspel.

1. De badkamerspiegel streeploos schoonmaken

De meeste mensen gebruiken een trekker om de badkamerspiegel schoon te maken. Het kan veel eenvoudiger! Neem een natte microvezel doek en poets de spiegel schoon. Vervolgens maak je het droog met een nieuwe microvezeldoek en je kunt genieten van een streeploze spiegel.

2. De badkamervloer schoonmaken

Zodra je de badkamervloer hebt schoongemaakt duurt het maar even voordat de vloer opnieuw vol ligt met stof en haren. Je kunt er voor kiezen om dagelijks de stofzuiger door de badkamer te halen, je wilt immers geen vieze vloer. Dit kost echter wel een hoop tijd. Onze tip is om een swiffer aan te schaffen en deze standaard in je badkamer te laten staan. Zo veeg je alle troep op de grond binnen enkele seconden bij elkaar. Extra tip: de Action verkoopt soortgelijke product als de Swiffer alleen vele malen goedkoper.

3. Glanzende kraan

Kranen zijn één van de producten in je badkamer die snel vies worden. Je krijgt al gauw een heleboel kalkaanslag. Wat je het beste kunt doen om de kalkaanslag te verwijderen is microvezeldoekjes dompelen in azijn. Vervolgens wikkel je de kraan in met dezelfde doeken. na 60 minuten kun je ze er af halen. De kalk is verdwenen en de badkamer kraan schittert weer.

4. Afvoerputje schoonmaken

Ook het afvoerputje maak je schoon met azijn. Plaats één of meerdere wattenschijfjes op het afvoerputje, afhankelijk van de grootte en giet daar een flinke scheut azijn over heen. Even laten intrekken en voila, het afvoerputje glimt alsof het nog nooit gebruikt is.

5. Schimmel in de voegen verwijderen

Iedere badkamer heeft er wel eens last van. Schimmel in de voegen. Je wilt hier natuurlijk zo snel mogelijk van af. De beste manier is om gebruik te maken van de schimmelvreter van Bison. Iets aan de prijzige kant maar werkt als een trein. Je spuit de voegen in en enkele minuten later spoel je de schimmel zo weg. Het product bevat bleek dus hou rekening met je kleren.

6. Douchekop ontkalken

Als je douchekop onder de kalkaanslag zit betekent niet dat je direct een nieuwe moet gaan kopen. Het is zelfs eenvoudig schoon te maken. Haal de douchekop los van de doucheslang en plaats deze in een emmer met schoonmaakazijn. Je laat het minimaal 10 uur weken en dan kun je de douchekop met een tandenborstel schoonpoetsen. Je douchekop is als nieuw!

7. Toilet ontkalken met cola

Je hebt vast wel eens gehoord dat cola een agressief product is. Het is niet alleen een lekker drankje maar je kunt er ook prima bepaalde producten mee schoonmaken. Zo kun je ook je toiletpot er mee ontkalken. Giet kwart fles cola in de toilet pot en laat het de hele nacht intrekken. In de ochtend schrob je de boel even goed en de toiletpot blinkt weer!

8. Je bad poetsen met karnemelk

Ik hoor je denken: het bad poetsen met karnemelk? Ja dit is een eeuwenoude schoonmaak truuk. Giet een pak karnemelk over de badkuip heen en laat het een paar minuten intrekken. Vervolgens kun je met een spons alle vuil wegpoetsen. Dit werkt ook bij je badkamertegels.

9. De badkamer snel bijhouden

De badkamer hoef je natuurlijk niet dagelijkse een grote schoonmaakbeurt te geven. Het is wel fijn dat het er schoon uitziet en daar hebben wij een hele handige tip voor. Koop een pak hygiënische wegwerpdoekjes en plaats deze in de badkamer. Zo kun je snel de wastafel afnemen en de toiletpot schoonmaken als de mannen weer eens niet kunnen mikken.

10. Zeepresten verwijderen van een glazen douchewand

Om zeepresten te verwijderen kun je het beste gebruik maken van de zogeheten droogtrommeldoekjes. Begin met het nat maken van een droogtrommeldoekje en poets de douchewand schoon. Het voordeel van het gebruik van een droogtrommeldoekje is dat de zeepresten zacht worden waardoor je de resten eenvoudig verwijderd.